Over ons

Portret_-_Sportschool_Kaizen-8  Logo_sportschool_Kaizen

Sportschool Kaizen is in 2012 opgericht door Johan Zagers en was gericht op het geven van judolessen in Sassenheim en Voorhout. Sinds januari 2018 runnen Johan Zagers en Dina Leergaard het bedrijf met veel plezier samen. Naast de hoofdlocatie in Voorhout is Sportschool Kaizen gevestigd in Sassenheim en in Noordwijkerhout. 

Sportschool Kaizen biedt een uitgebreid programma aan. Naast judo, aikibudo en Do-In worden ook groepssporten aangeboden en wekelijks druk bezocht, zoals Be in Balance, Steps, Circuittraining en Conditietraining. Ook Boksen en StongFit, een krachttraining, hoort bij ons programma. 

Johan: 'Wij zijn een familie-sportschool waar iedereen op een gezellige en gemoedelijke manier op eigen niveau aan de conditie kan werken. Bij het kopje koffie in onze zithoek komen wellicht naast het fysieke ook nog de mentale en sociale kant aan bod. En dat alles tegen een heel redelijk lesgeld, zonder lange-termijn-contracten, hoge inschrijfgelden, enz. Voor de gezinnen met meerdere leden hebben wij ook een aantrekkelijke gezinskorting.'

Kaizen betekent: 'continuous improvement' oftewel 'met kleine stappen  -  grote veranderingen'. Een motto dat ons zowel in ons dagelijks leven als in ons werk enorm aanspreekt. 

kaizen

 

 

 

Onze docenten

Portret_-_Sportschool_Kaizen-1 

Johan Zagers is afgestudeerd aan de Sportacademie en heeft zijn Judoleraar B bevoegdheid binnen judo behaald.  Johan is vierde dangraadhouder. In 2012 heeft hij Sportschool Kaizen opgericht die hij nu samen runt met Dina Leergaard. Johan heeft meerdere jaren ervaring als judoleraar en als gymdocent en geeft met veel plezier inspirerende lessen voor zowel jong en oud. 

 

 Portret_-_Sportschool_Kaizen-3

Dina Leergaard heeft een achtergrond als verpleegkundige en docent en coach. Ze is afgestudeerd Master Do-In Yoga en afgestudeerd als Practitioner opleider Do-In Yoga. Samen met Johan Zagers runt ze met veel enthousiasme de Sportschool . Dina verzorgt meerdere lessen op de hoofdlocatie in Voorhout. 

 

Portret_-_Sportschool_Kaizen-4  Logo

Jan Barends is de oprichter van Barendssport in Voorhout, wat zeer succesvol is geweest en nog steeds succesvol is. Barendssport is al jaren een begrip is in onze regio. Sinds enkele jaren is Barendssport en Sportschool Kaizen samen gegaan. Jan is judoleraar B, zesde dangraadhouder in Judo, derde dangraadhouder in Jiu-jitsu en eerste dangraadhouder in Aikibudo. Jan geeft vol energie les in onze sportschool en daarnaast verzorgt hij alle buitentrainingen die we aanbieden. 

 Jan: 'Ruim 45 jaar geleden ben ik gestart met judo in Rijnsburg en in Warmond, enkele jaren later ook in Voorhout.Na mijn opleiding in de Japanse sporten ben ik ook aerobic- en stepleraar geworden, met later de toevoeging nordic walking instructeur. Lang geleden deed ik de opleiding voor sport masseur. 

Kortgeleden heb ik de bijscholingen PSD (practical self-defence) en zeker bewegen voor ouderen, waarin we kortlopende cursussen verzorgen.'

 

Portret_-_Sportschool_Kaizen-5

De lessen Aikibudo worden zowel in Vooorhout als in Sassenheim gegeven door Dennis Oomen, die zich al ruim twintig jaar hiermee bezig houdt. Dennis is rijksgediplomeerd leraar Aikido, in het bezit van de derde dan Aikibudo en in het dagelijks leven docent gevaar en geweldbeheersing bij de Nederlandse politie. Daarnaast heeft Dennis ook de eerste dan in het Daito-ryu aikijujutsu. 

 

 

 

IMG-20190827-WA0060

Wijnand Marks is judoka sinds 2009 en is sinds 2019 eerste dangraadhouder. Al lange tijd is hij actief binnen de sportschool, zowel als scheidsrechter als coach van het wedstrijdteam.

Wijnand verzorgt de judolessen in Sassenheim op de Overplaats.

 

Stefan_de_Vries

Stefan de Vries verzorgt al sinds 2013 op diverse locaties judolessen. Hij is  derde dangraadhouder Judo en tweede dangraadhouder Jiu-jitsu. In 2018 heeft Stefan de Judoleraar B afgerond. Vanaf het najaar 2020 versterkt hij ons team met lessen in Sassenheim op de lochatie Total Move. 

Stefan: "Toen ik zelf vijf jaar was ben ik begonnen met judo en ben hier niet meer mee gestopt. Judo heeft mij zelfvertrouwen gegeven en leren omgaan met verschillende situaties. Judo is voor mij een lifestyle waar ik altijd mijn energie in kwijt kan en plezier aan beleef. Door technieken en spellen met elkaar te combineren, probeer ik de kinderen al spelenderwijs judo aan te leren en hen de beginnende vaardigheden bij te brengen. In mijn lessen staan veiligheid en plezier voorop."