Fitloop

Fit walk

Fit walk kan worden beschouwd als wandelen in ferme pas, met als doel de conditie te verbeteren. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet van de voet, zijn veel spieren tegelijk actief. Daardoor komt de hartslag op een niveau dat nodig is om conditioneel vooruit te gaan. Een zeer gezonde manier om aan uw gezondheid te werken!

Behalve versterking van hart, longen en de betreffende spieren, verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Dit heeft een positief effect bij hoge bloeddruk, vermindert de kans op osteoporose (botontkalking), verbetert het cholesterolgehalte en is een prima vetverbrander.

Verder is de kans op blessures minimaal, vooral omdat er geen schoksgewijze belasting is, zoals bij rennen en springen. Heel belangrijk voor mensen met knie- of rugklachten, maar ook voor gewrichten die jaren hebben gerust of 'geroest'.
Wordt Fit Walk dan nog aangevuld met wat spierversterkers en rek- en strekoefeningen, geeft dat een heel complete en prettige training.

Lijkt Fit Walk je wel wat en wil je de juiste techniek onder de knie krijgen? Jan Barends wil het je graag leren.

Duur: een uur tot 5 kwartier. Kosten € 6,- euro per keer, inclusief het kopje koffie na afloop. Vooraf aanmelden is niet nodig. Welkom!

 

 

 NW_Jan

Nordic walking 

Door het lopen met stokken is ook het bovenlijf goed hierbij betrokken. Dit betekent dat ca. 90% van de spieren meedoet en er dus flink wat calorieën worden verbrand. We lopen vaak in het sportpark van Voorhout, maar doen ook “uitwedstrijden”, zoals naar het bos, het strand en de duinen. 

Voor echte beginners zijn er Nordic Walking-stokken te leen.

Inlichtingen over beide buitentrainingen :
Jan Barends,
071 5174800,
barendssport@planet.nl

 NWlogo2

Duur: een uur tot 5 kwartier. Kosten € 6,- euro per keer, inclusief het kopje koffie na afloop. Vooraf aanmelden is niet nodig. Welkom!