Call us
Bel ons: 06 29078367 of 0645008360     
Mail us
Welkom bij Sportschool Kaizen!

Examensysteem

Het examen bestaat uit  twee onderdelen, eerst het technisch gedeelte (worpen, houdgrepen enzovoort) en in de week erna zullen er bandwedstrijden gehouden worden, waarbij judopunten behaald kunnen worden. Door het toepassen van deze twee onderdelen tijdens het examen kan de judoka alle belangrijke onderdelen van judo laten zien.

Sportschool Kaizen draagt de visie dat judo een wedstrijdsport is. De lessen zijn zodanig ingericht dat er getraind wordt met basistechnieken en daarop toepassingen ervan in het gevecht.

Om deze visie uit te dragen en de kleur aan de band de lading te geven waarvoor deze voor bedoeld is, bestaat het examen uit 2 onderdelen. De kleur band geeft namelijk niet alleen de technische vaardigheid van de judoka aan, maar is ook een afspiegeling van de judovaardigheid in het gevecht.  Er wordt gedurende het gehele jaar hiervoor met succes getraind.

Voor het examen even alles op een rijtje. Het aantal te behalen punten per band:

Gele band 5 judopunten
Oranje band 8 judopunten
Groene band        12       judopunten
Blauwe band 15 judopunten
Bruine band 20 judopunten

Voorbeeld: iemand met een witte band (al dan niet met een slip eraan) doet gele band examen, en moet dus het aantal te punten behalen voor gele band.

Er worden maximaal vijf wedstrijden gemaakt tijdens de bandwedstrijden in de week na het technisch examen. Zijn de punten nog niet bij elkaar gesprokkeld dan kan er deelgenomen worden aan toernooien voor bonuspunten. Er kan ook gewacht worden op het volgende examen. Er kan niet worden deelgenomen aan een technisch examen zolang het juiste aantal punten niet is behaald.

Punten bij de bandenwedstrijden

Een gewonnen wedstrijd is 3 punten, gelijk spel 1 punt, verlies 1 punt     

Bonuspunten bij deelname aan toernooien

Je krijgt bij elk deelgenomen toernooi een bonuspunt. (bijv. Oegstgeest toernooi, newaza toernooi, bapuco).

Bij individuele toernooien worden ook punten toegekend voor de podiumplaatsen
1, 2 en 3. nummer 1ste 3 bonuspunten, 2e 2 punten, 3e 1 punt