FVS_3437-bewerkt

Do-In

Do-In is een bewegingsvorm waarbij je de energie banen in je lichaam ontspant en activeert. Een les bestaat uit bewegen, strekken, ademoefeningen en ontspanning. Do-In is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen, meer energie wil hebben, haar of zijn lichaamshouding wil verbeteren of wil herstellen van een blessure. 

Dina: 'Do-In is een Oosterse bewegingsleer, waarbij je lichaamsgerichte energie oefeningen doe. Je bent bezig met oefeningen die bewust de energie in je lichaam herstelt en laat stromen. Sporters ervaren dit ook zo, ze voelen zich energieker en ontspannen, een gevoel van het "gereset’’ worden. Van belang is het bewegen vanuit je onderbuik, dit heet op z’n Japans de Hara. Net als vergelijkbare bewegingsvormen zoals Judo en Aikido, of Tai chi. Do-In is voor iedereen geschikt. Do-In komt van oorsprong uit Japan en betekent ‘de weg naar binnen’. Het is een manier van bewegen waarbij je jezelf Shiatsu geeft, een vorm van zelfmassage. De combinatie van bewust bewegen en ademhalingsoefeningen geeft verstilling. Er zit flow in de les. Echt heerlijk! Ik ga vooral spelenderwijs aan de slag waarbij sporters uitgedaagd worden om te bewegen, te strekken en te ontspannen.'

Wil je meedoen? We trainen op dinsdag avond en op donderdag ochtend in Voorhout. Raadpleeg de trainingstijden en de actuele agenda, soms wijken we van de vaste lestijden af.

Raadpleeg onze lestijden en de agenda voor actualiteiten.

Hier kunt u zich inschrijven en vind u onze gegevens.