Call us
Bel ons: 06 29078367 of 06 45008360     
Mail us
Welkom bij Sportschool Kaizen!

FVS_3967-bewerkt

Aikido

Aikibudo is binnen de budodisciplines één van de jongere disciplines. Het werd in de vorige eeuw ontwikkeld door Morihei Ueshiba, ook wel O-sensei genoemd. O-sensei heeft uit het Aikibudo het Aikido ontwikkeld, terwijl de fransman Alain Floquet de stijl Aikibudo heeft vastgehouden en verder heeft ontwikkeld tot de stijl die het nu is.

De stijl kenmerkt zich ten opzichte van de andere aikidostijlen dat het reële zelfverdedigingaspect behouden is gebleven, vandaar het tussenvoegsel “BU” wat krijgskunst betekent. Het Aikibudo heeft zijn roots namelijk in het klassieke Daito-ryu aiki-jujutsu.

Praktisch gezien leer je met Aikibudo jezelf verdedigen, maar er zijn nog veel meer redenen om Aikibudo te beoefenen. Zo leer je letterlijk vallen en opstaan en omgaan met geweld op een manier die niet verder uitnodigt tot geweld. Je leert om de aanval van de (gewapende) tegenstander snel en efficiënt te neutraliseren door de energie van de tegenstander te gebruiken. Daardoor hoef je voor Aikibudo niet sterk te zijn.  Je wordt van Aikibudo lekker soepel en krijg je vanzelf een flinke dosis zelfvertrouwen. Iedereen kan het leren!

Vanwege het zelfverdedigingsaspect in het Aikido, is dit ook zeer geschikt voor meisjes en vrouwen.

De lessen Aikibudo worden gegeven door Dennis Oomen, die zich al ruim twintig jaar hiermee bezig houdt. Dennis is rijksgediplomeerd leraar Aikido, in het bezit van de derde dan en in het dagelijks leven docent gevaar en geweldbeheersing bij de
Nederlandse politie. Daarnaast heeft Dennis ook de eerste dan in het Daito-ryu
aikijujutsu. 

Voor een impressie, klik op de volende link: https://www.youtube.com/watch?v=bnGX95k0vAc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR10TQl2R2GWx4DoJW2OEabtjpSxhivK4TqP1KbBy1frwaD5lh7ngbBNSuY&app=desktop

Raadpleeg het lesrooster en de actuele agenda