Call us
Bel ons: 06 29078367 of 06 45008360     
Mail us
Welkom bij Sportschool Kaizen!

FVS_3967-bewerkt

Aikido

Aikido is binnen de budodisciplines één van de jongere disciplines. Het werd in de vorige eeuw ontwikkeld door Morihei Ueshiba, ook wel O-sensei genoemd. De fransman Alain Floquet heeft de stijl Aikibudo ontwikkeld tot de stijl die het nu is.
De stijl Aikibudo kenmerkt zich ten opzichte van de andere aikidostijlen dat het reële zelfverdedigingaspect behouden is gebleven, vandaar het tussenvoegsel “BU” wat krijgskunst betekent. Het Aikibudo heeft zijn roots namelijk in het klassieke Daito-ryu aiki-jujutsu.


Praktisch gezien leer je met Aikibudo jezelf verdedigen, maar er zijn nog veel meer redenen om Aikibudo te beoefenen. Zo leer je letterlijk vallen en opstaan en omgaan met geweld op een manier die niet verder uitnodigt tot geweld. Je leert om de aanval van de (gewapende) tegenstander snel en efficiënt te neutraliseren door de energie van de tegenstander te gebruiken. Daardoor hoef je voor Aikibudo niet sterk te zijn. Je wordt van Aikibudo lekker soepel en krijg je vanzelf een flinke dosis zelfvertrouwen. Iedereen kan het leren!


De lessen Aikibudo worden gegeven door Dennis Oomen, die zich al ruim twintig jaar hiermee bezig houdt. Dennis is rijksgediplomeerd leraar Aikido (JBN), in het bezit van de derde dan en in het dagelijks leven docent gevaar en geweldbeheersing bij de Nederlandse politie. Daarnaast heeft Dennis ook de eerste dan in het Daito-ryu aikijujutsu.

 FVS_4000

Katori

Katori Shinto Ryu is één van de oudste krijgskunstscholen van Japan. De school werd in de 14e eeuw gesticht door Iizasa Ienao. Het is de voedingsbron geweest van vele andere scholen en daarmee zeer invloedrijk in de ontwikkeling van de Japanse Krijgskunsten, waaronder Aikibudo. Gezien het belang en de lange historie van de school werd de Katori Shinto Ryu door de Japanse overheid in 1960 uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed.

Het Katori Shinto Ryu is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van het Aikibudo. Daarom wordt binnen de kobudo les ook aandacht besteed aan de gewapende technieken vanuit het Aikibudo, waaronder de tanto (mes), jo (stok) en tanbo (korte stok).

De lessen worden gegeven door Dennis Oomen, 3e dan Aikibudo.

 

Voor een impressie, klik op de volende link: https://www.youtube.com/watch?v=bnGX95k0vAc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR10TQl2R2GWx4DoJW2OEabtjpSxhivK4TqP1KbBy1frwaD5lh7ngbBNSuY&app=desktop

Raadpleeg het lesrooster en de actuele agenda

Hier kunt u zich inschrijven en vind u onze gegevens.