Call us
Bel ons: 06 29078367 of 0645008360     
Mail us
Welkom bij Sportschool Kaizen!

JudoJohanmetCaiden2indeworptweekleintjes

Judo

In onze sportschool wordt het Judo bedreven als recreatie-wedstrijdsport. Judoka's leren verschillende basistechnieken aan en daarop toepassingen voor in een wedstrijd. Het examensysteem dat wij hanteren is hier ook op afgestemd. Stoeien is uiteraard het allerleukste en dat doen we dan ook heel veel tijdens onze jeugdlessen. De senioren beoefenen judo als vorm van conditietraining of als technische sport waarin hoge graden (dan- of “meestergraden”) behaald kunnen worden.

Een flinke groep bedrijft echter ook het judo als fijne wedstrijdsport. Uiteraard zullen deze judoka’s, verzameld in een speciale wedstrijdgroep, wat vaker moeten trainen om zich goed voor te bereiden op toernooien en kampioenschappen. Onze selectiegroep (7 jr. en ouder) traint minstens 2x per week (kijk voor informatie op www.judoteambollenstreek.nl).

Judoka’s uit deze groep nemen deel aan grote toernooien, en niet zonder succes. Momenteel hebben wij meerdere Zuid-Hollandse kampioenen rondlopen en werd Eva Hornsveld vorig jaar 5de de Nederlandse Kampioenschappen meisjes onder 15 jaar, dit jaar heeft ze deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap onder 18 jaar. 

(Voor een impressie, klik op de volende link: https://www.youtube.com/watch?v=bnGX95k0vAc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR10TQl2R2GWx4DoJW2OEabtjpSxhivK4TqP1KbBy1frwaD5lh7ngbBNSuY&app=desktop )